Naprawa skrzyni DUU w Szczecinie lub okolicy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • msemafor
    Ambiente
    • 2013
    • 232
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Naprawa skrzyni DUU w Szczecinie lub okolicy

Przy przebiegu 178 tys. km. dopadła moją O1 BFQ z 2007r. znana i popularna usterka skrzyni DUU związana z poluzowanymi/zerwanymi nitami na kole. W związku z tym pytanie:
    Gdzie w Szczecinie lub okolicy za rozsądne pieniądze oraz skutecznie naprawić tą skrzynię?
  • ruwado
    RS
    • 2009
    • 14888
    • Octavia IV (NX3)

2007 rok, czyli już z grubszymi nitami i padła? Moja wytrzymała u mnie ponad 200 kkm (2005 rok). I pojechała do noweo właściciela. Wiem że w BCS na Śląsku robią, ale to dla Ciebie drugi koniec kraju. Jak by co to BCS skrzynie. Ja u nich brałem do Polo. Nie mają tanio, ale dobrze robią. Zamawiasz, przesyłają skrzynię po kompletnym remoncie, potem po kilku dniach przesyłają kuriera na swój koszt po twoją starą skrzynię.

BCS - manualne skrzynie biegów - sprzedaż, naprawa skrzyni biegów. Regeneracja skrzyni biegów. Skrzynie biegów po regeneracji. Sprawdź czy jest u nas skrzynia biegów dla Ciebie. Bezpieczne zakupy - faktura i gwarancja.

Ostatnio edytowany przez ruwado; 6444.
    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• msemafor
      Ambiente
      • 2013
      • 232
      • Octavia III (5E3)
      • CZDA 1.4 TSI 150 KM

MOŻE NIE BĘDZIE TAK ŹLE - byłem dziś u gościa naprawiającego skrzynie biegów. Pojechaliśmy kawałek z różnymi prędkościami i na różnych biegach po równej drodze, potem podniósł koło po stronie kierowcy i słuchał pracy skrzyni w różnych zakresach obrotów. Według jego opinii nie ma problemu ze skrzynią - pracuje ona cicho i bez zastrzeżeń. Podczas jazdy jednak słyszał nieznaczne buczenie/rzężenie ale nie łączy go z pracą skrzyni lecz bardziej z oponami lub łożyskami. Niestety dziś nie miał wolnego podnośnika aby podnieść auto i posłuchać skrzyni bezpośrednio pod nią, posłuchać łożysk oraz sprawdzić przeguby wewnętrzne. Pod koniec tygodnia mam przyjechać jeszcze raz i wtedy podniesiemy auto. Dam znać, co z tego wyszło i czy oraz w jaki sposób problem został rozwiązany.

Komentarz

Pracuję...